Zo wordt een witte kentekenplaat gemaakt.

Geplaatst door Sal Pagrach op

(Video) zo maken we een kentekenplaat in 3 stappen onderaan deze pagina.

Altijd al willen weten hoe een kentekenplaat gemaakt wordt? We zullen het grote geheim nu aan u onthullen.

Stap één (persen)

We leggen een blanco aluminium kentekenplaat op de matrijzen om het kenteken in de plaat te persen. Als het kentekenplaat nummer bijvoorbeeld 'AKDR' is, leggen we de matrijzen (dit zijn blokjes met cijfers en nummers erop) hiervoor klaar. Voor de eerste letter 'A' is er een matrijs met de vorm van een 'A' erop, enzovoorts. Voor elk cijfer en nummer bestaan er aparte matrijzen.

De matrijzen liggen op goede volgorde bovenop de kentekenplaat en de plaat wordt in de persmachine geschoven. De persmachine perst de matrijzen zo hard tegen de kentekenplaat aan dat de vormen van de matrijzen in de aluminium plaat gedrukt worden. Nu is de kentekenplaat slechts geperst, dat wil zeggen dat er nog geen kleur opdruk op gezet is.

Stap twee (de inkt)

De witte kentekenplaat gaat door de wals of laminator. Dit is een dubbele automatische band met inktfolie aan de bovenzijde welke enkel de geperste cijfers en letters meeneemt. De geperste cijfers en letters kleuren vol zwart waarbij de rest van de kentekenplaat strak wit wordt achtergelaten.

Stap drie (kenbaar maken)

Het kenbaar maken van waar de kentekenplaat in kwestie geproduceerd is. Dit doen we door een metaalstempel. Deze drukt kei-hard een nummer op de kentekenplaat waar wij onder geregistreerd staan.

Dat was 'm al! U weet nu hoe witte-, oldtimer- en officiële gele kentekenplaten bij ons gemaakt worden.

Witte kentekenplaat kopen. 

(Video) zo maken we een kentekenplaat in 3 stappen.

0 berichten

Laat een bericht achter

Houdt er rekening mee dat berichten eerst gekeurd moeten worden en daarna pas verschijnen.